Βιογραφικό Σημείωμα

 

Βιογραφικό Σημείωμα:

 

 

 

Γεννήθηκα στο Μπόχουμ της Γερμανίας τον Ιούνιο του 1989.

Γονείς Έλληνες. Ο Ανέστης και η Γιώτα. Ο Ανέστης είχε ανέβει από την Θεσσαλονίκη για σπουδές στο Ντόρτμουντ. Η Γιώτα από την άλλη, βρισκόταν ήδη στην Γερμάνια, συγκεκριμένα στο Μπόχουμ. Ήταν και είναι κόρη Ελλήνων γονιών μεταναστών – των λεγόμενων Γκασταρμπαιτερ.

Έχω δύο αδελφές, την Νένα και την Άρτεμις και είμαι ο μεσαίος των τριών μας.

 

Ο πατέρας μου είχε πάντα το όνειρο να επιστρέψουμε όλοι μαζί Ελλάδα και έτσι πάρθηκε η απόφαση το 2000 να επιστρέψουμε στην πατρίδα, συγκεκριμένα στο Ωραιόκαστρο, προάστιο της Θεσσαλονίκης.

Το 2007 αποφοίτησα από το γερμανικό Λύκειο της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης (DeutscheSchuleThessaloniki) και ξεκίνησα τον Οκτώβριο του ίδιου έτους τις σπουδές μου στο πανεπιστήμιο της Κολωνίας.

 

Το ακαδημαϊκό έτος 2009/2010 φοίτησα στο πανεπιστήμιο Autόnomaτης Μαδρίτης. Είχα τη δυνατότητα να το κάνω αυτό στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus. Η αλήθεια είναι πως μιλάω πλέον άπταιστα ισπανικά, αλλά δεν θα παρουσίαζα τον εαυτό μου ως μαιτρ ισπανικού δίκαιου.

Το 2014 πήρα πτυχίο Νομικής και το 2015 ξεκίνησα δουλειά ως ασκούμενος δικηγόρος.

 

Μέσω αυτής κατάφερα να δουλέψω στο Γερμανο-Παραγουαηνο Επιμελητήριο στο Ασουνσιον, την πρωτεύουσα της Παραγουάης στην καρδιά της Λατινικής Αμερικής και αργότερα στο Ομοσπονδιακό Ποινικό Δικαστήριο της Πενσυλβανια στο Πιτσμπουρκ των ΗΠΑ.

Μετά το τέλος της άσκησης συνεργάστηκα με το δίκτυο της «Γρηγόρης Μικρογεύματα» στο Βερολίνο από το 2017 έως τα τέλη του 2018. Πλέον επέστρεψα στην Κολωνία, όπου και διατηρώ δικηγορικό γραφείο.

 

 

Με τι ασχολούμαι σαν δικηγόρος;

 

  • Κυρίως με το αστικό και το Δημόσιο Δίκαιο.
  • Ότι μπορεί να φανταστεί κανείς ή και διαφορετικά ότισυμπεριλαμβάνουν αυτά τα δίκαια
  • Δημόσιο Δίκαιο είναι εκείνος ο κλάδος του δικαίου που ασχολείται με τις σχέσεις των πολιτών (φυσικών και νομικών προσώπων) με το κράτος. Το Ιδιωτικό Δίκαιο από την άλλην ασχολείται με τις σχέσεις των ιδιωτών μεταξύ τους, π.χ.
    Αστικό, Εργασιακές συμβάσεις, γενικότερα: θέματα με συμβόλαια, αγοροπωλησίες, ενοικιάσεις, πολύ επίκαιρα, θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Δημόσιο, διοικητικά θέματα και πράξεις. Απλά, όταν σας υποβληθεί πρόστιμο, όταν αρνηθεί το κράτος να σας πληρώσει επιδοτήσεις κ.ο.κ.

 

 

Για ποιον λόγο να προτιμήσει κάποιος τον Παύλο Πολυχρονίδη:

 

  • Καταρχάς μιλώ και τις δυο γλώσσες και είμαι παιδί και των δυο πολιτισμών.
  • Σπούδασα στην Γερμανία, έκανα επιτυχώς την δικηγορική άσκηση στην Γερμανία και εργάζομαι στην Γερμανία. Γνωρίζω όμως και την ελληνική και την γερμανική πραγματικότητα, έχοντας ζήσει και στις δύο αυτές Ευρωπαϊκές χώρες.
  • Μπορεί να είμαι ηλικιακά σχετικά νέος, δεν είμαι όμως καινούργιος στον χώρο της νομικής και η εμπειρία μου είναι πολύ μεγάλη όπως μπορεί κάποιος να δει και από την παγκόσμιαεπαγγελματική μου πορεία.